Mikrobiologijos mokslo kūrėjai. Bakterijų klasifikavimas. Bakterinės ląstelės strūktura. Mikroorganizmų rūšis. Gramo dažymo būdas. Mikroorganizmų kultūrinės savybės standžiose ir skystose terpėse. Sterilizacija. Jautrumo antibiotikams nustatymas disko metodu. Infekcinės ligos periodai. Antikūnai. Imunitetas. Vakcinos ir serumai. Grynos kultūros identifikavimas. Mikrobiologinio tyrimo metodai ir jų panaudojimas. Streptokokai. Neiserijos. Patogeninės enterobakterijos. Enterobakterijų bendra charakteristika. Jersinijų kultyvavimo ypatybė. Šigelių patogenezė, klinika, tyriamoji medžiaga. Tuberkuliozės mikobakterijų tinktorinės savybės. Difterijos sukėlėjo toksigeniškumo nustatymas. Patogeniniai sporiniai anaerobai. Kokie mikrobiologiniai rodikliai nustatomi geriamajame vandenyje. Kokie mikrobai sukelia maisto produktų gedimą. Sanitarinių indikatorinių savybės. ŽIV struktūra. Laimo ligos sukėlėjai. Juodligės sukėlėjo morfologija, kultūrinės savybės.