Sveikata. Sveika mityba. Sveikos mitybos principai ir pagrindinės taisyklės. Pagrindiniai sveikos mitybos principai. Sveikos mitybos taisyklės. Paros maisto davinio sudėtis. Duona, grūdai, makaronai, bulvės. Daržovės. Vaisiai. Pienas, jogurtas, sūris. Mėsa, paukštiena, žuvis, ankštinės daržovės, kiaušiniai, riešutai. Riebalai, aliejai, saldumynai. Mitybos režimas. Atskirų valgymų rekomenduojamos energinės vertės. Pagrindinių maisto medžiagų reikšmė. Maisto medžiagų energinė vertė. Rekomenduojami energijos poreikiai. Vegetarizmas. Vegetarizmo tipai. Vegetarizmo privalumai. Vegetarizmo trūkumai. Neteisingos vegetarinės mitybos pasekmės. Produktų suderinamumas? Virškinimas. Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje (dislipidemija). Ką daryti, kad cholesterolio koncentracija kraujyje nedidėtų. Fizinis aktyvumas. Pakankamas fizinis aktyvumas yra naudingas. Žmogaus sveikatos (svarbiausios) fizinės ypatybės. Saugus alkoholio vartojimas. Keletas faktų apie alkoholį. Kaip saugiai vartoti alkoholį? Alkoholio vartojimo kiekis ir rizika. Rūkymo kontrolė. Moksliniais tyrimais pagrįstos išvados. Grūdinimasis. Vietinės ir bendrosios grūdinimosi procedūros. Grūdinimosi priemonės. Streso valdymas. Gerasis ir blogasis stresas. Kaip tapti atsparesniems stresui.